Silenci…

«And in the naked light I saw
Ten thousand people, maybe more.
People talking without speaking,
People hearing without listening,
People writing songs that voices never share.
And no one dare
Disturb the sound of silenci».

The Sound of Silence, Simon & Garfunkel

No hi havia res que estimés més que el silenci trencat pel bolígraf que lliscava sobre els fulls en blanc, o pel vent suau que amb lentitud feia dansar la gespa d’aquell prat del costat de casa que des de ben petita havia embolcallat les seves pors i els seus somnis. Es perdia entre les muntanyes de llibres de la biblioteca, que només parlaven quan els donava permís per fer-ho. I s’impregnava fins a l’últim segon de la fortalesa que habitava en el seu interior, pausada, serena i poc sorollosa, lluny de la remor de les coses supèrflues, de paraules innecessàries i de cors que s’esmicolen fins a convertir-se en plors. Volia per sempre més aquells silencis amics dels seus amics, amants dels brunzits discrets i testimonis d’un amor i vida compartits.
Però temia la quietud amenaçadora prèvia a l’explosió de quelcom inevitable, del tsunami que s’ho emportaria tot. Odiava els sentiments continguts que mai van ser o seran dits; les mirades impacients i tristes a la sala d’espera d’un hospital. Tenia por del silenci posterior a l’últim sospir d’algú estimat. I del que precedia una tempesta de ràbia que s’intuïa cridanera. A vegades, l’absència de soroll l’ofegava, no suportava que fos còmplice d’una injustícia. Perquè callar, sovint, mata. La paralitzava el silenci atrapat en un atzucac, massa dens per escapolir-se, aquell «no saber què dir» tan incòmode que apareixia quan menys ho necessitava.
L’escoltava amarada d’odi i amor a parts iguals, el silenci. Sola o acompanyada, però sempre tan vivaç i contradictori com la vida mateixa.

fshnor

Helena


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s